معاون اول رییس جمهور گفت: هزینه ستاد نمیکنم، بر روی کمکهای کسانی که به من لطف داشتهاند حساب کردهام. اگر لازم باشد باز در مورد جریان اصلاحطلب با رهبری حرف میزنم.
به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، اسحاق جهانگیری در حاشیه هیأت دولت امروز در پاسخ به این سوال که میگویند شما پدیده مناظرات هستید اظهار کرد: بالاخره به صحنه آمدهام و باید صحبتهایم را انجام دهم. انتخابات سازوکار خودش را دارد و در همان سازوکار در ارتباط با حضور و یا عدم حضورم تا پایان دوران انتخابات تصمیمگیری میشود، صبر کنید تا ببینیم شرایط چگونه پیش میرود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نقدی به نحوه برگزاری مناظره اول داشته یا خیر، گفت: من فکر میکنم که زمانهای دو دقیقهای برای پاسخ دادن به پرسشها کم بود. تا موتور سخن گفتن روشن میشد با اتمام زمان دو دقیقه موتور خاموش میشد.
جهانگیری همچنین گفت: من آدم آرامی هستم که گوشهای مینشینم و در چارچوب برنامهها و آیندهنگری صحبت میکنم. دیگران هم اگر در همین چارچوب صحبت کنند من نقد میکنم و صحبتم را میکنم، اما اگر به حاشیه رفتند و به قول معروف به جاده خاکی زدند من هم همانطور جوابشان را میدهم.
جهانگیری خطاب به خبرنگاری که پرسید رنگ انتخاباتیتان چیست؟ گفت که رنگ انتخاباتی من بیرنگ است و رنگ انتخاباتی ندارم.
وی در پاسخ به خبرنگار دیگری که از هزینههای انتخاباتیاش سوال کرده بود گفت: هزینه انتخاباتی من صفر است. من از امکان صداوسیما برای برنامههایم استفاده کردهام و فکر میکنم که دوستان علاقهمند در فضای مجازی به اندازه کافی زحمت کشیدهاند. هیچ ستادی تشکیل ندادهام.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ارتباط با انتخاب حسین مرعشی به عنوان رییس ستاد انتخاباتش گفت: وزارت کشور تأکید داشت که فردی به عنوان رییس ستاد برای انجام امور تشریفاتی معرفی کنم. از همین رو شخصی را به آنها معرفی کردم.
وی در ارتباط با سازندگان فیلم مستندش نیز یادآور شد: آقای توکلی و خانم طاهرپور سازندگان فیلم مستند من هستند.
جهانگیری در بخش دیگری از این گفتوگو گفت: شما به سابقه کاری من نگاه کنید، همواره در هر کاری جدیتر از کار قبلی بودهام. من در کار آدم جدی هستم یا به کاری وارد نمیشوم یا اگر وارد شدم به طور جدی تمام توان خود را برای پیشبرد آن کار با صحبتکردن و از طریق چارچوبهایی که قبول دارم پیش میبرم.
وی در پاسخ به این سؤال که کار باقیمانده از ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این چهار ماه چیست؟ گفت: اولاً ما داریم برای چهار سال برنامهریزی میکنیم، هیچ کاری در این ایام کُند نشده؛ خصوصاً برای اقتصاد مقاومتی، ابلاغیههایی به صورت جداگانه به دستگاههای مختلف درباره طرحهای اولویت سال ۹۶ صادر کردم و روز شنبه نیز خبر آن به رسانهها داده خواهد شد.
جهانگیری در پاسخ به این سؤال که آقای عارف گفته است شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان هنوز در مورد کاندیداها تصمیم نگرفته است، گفت: من عضو شورا نیستم و بر اساس یک خِرد جمعی وارد شدم و حتماً بر اساس یک خِرد جمعی برای ادامه تصمیم خواهم گرفت.
معاون اول رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که آیا هنوز جلسات با رهبری درباره جریان اصلاحات ادامه دارد؟ گفت: بعد از آن مباحث، دیگر خدمتشان نرسیدهام و حتماً در صورتی که نیاز باشد، درخواست وقت میکنم و خدمت ایشان میرسم.
وی تأکید کرد: به نظرم مسائل اصلاحطلبان به عنوان یک جریان پرنفوذ و قدرتمند در داخل کشور جا میافتد؛ آنان یک بال نظام هستند، مانند اصولگرایان که یک جریان بانفوذ در کشور هستند و مانند همه کشورها باید در رقابتهای انتخاباتی، یک رقابت صحیحی داشته باشند و کسانی که کار را در دست گرفتند، آن دیگری نیز باید همراهی و کمک کند. من دیشب هم گفتم بهترین برنامهای که ما تصویب و اجرا کردیم، برنامهای بود که اصلاحطلبان نوشتند و اصولگرایان تائید کردند که آن برنامه سوم بود و ما میتوانیم اصولگرا و اصلاحطلب باشیم و برای پیشرفت ایران تلاش کنیم. اگر کار کردن با یکدیگر را یاد بگیریم، در عین آنکه اختلاف سلیقه داشته باشیم، میتوانیم کشور را به یک نقطه خوب برسانیم.
حسن روحانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری حضور یافت.
گزیده سخنان روحانی در زیر می آید:
انقلاب اسلامی واقعه بسیار بزرگی در تاریخ کشور بوده و مثل همه انقلاب ها فراز و نشیب داشته
بزرگترین دستاورد انقلاب، مردم سالاری است
امروز مردم پای صندوق انتخابات به راحتی حضور پیدا می کنند، به راحتی مسائل مختلف را مطرح و نقد می کنند و این یکی از آثار موفقیت انقلاب است
مردم در تصمیم گیری های مهم کشور از طریق منتخبان یا به طور مستقیم حضور دارند
در بخش اقتصادی اگر امروز آزادی بیشتری به مردم بدهیم، مردم در اقتصاد احساس رقابت بیشتری کنند، احساس کنند دستگاه های وابسته به قدرت مداخله در اقتصاد ندارند، حتما موفقیت بیشتری حاصل خواهد شد
در زمینه فرهنگی باید زمینه را برای همه گروه های فرهنگی باز بگذاریم
جایی که رقابت آزادتر است، احساس موفقیت بیشتری می کنیم
انقلاب برای چه بود؟ بخاطر اینکه استقلال بدست بیاورند و با آرای خودشان کشور را اداره کنند
برای این بود که فساد در کشور ما نباشد
برای جمهوریت مردم انقلاب کردند
اگر در زندگی خودمان متعهد به آرمانها و مسیر انقلاب باشیم، می توانیم خودمان را انقلابی بدانیم
انقلابی بودن به معنای بی نظم بودن نیست، انقلابی بودن یعنی قانونی بودن
انقلابی بودن به معنای دخالت در زندگی مردم، گفتن سخن درشت، دادن شعار بلند نیست
انقلابی بودن یعنی در مسیر خواست مردم حرکت کنیم
ما باید شاهد آثار انقلاب باشیم، یعنی کاهش فساد، زندگی راحت تر، معنویت و دین باوری بیشتر در جامعه
اگر انقلابی بودن به معنای شعار دادن و فریاد زدن و خشونت باشد، از این مسیر فاصله داریم
وقتی در جامعه ای تورم و گرانی از حقوق افراد بالاتر است، محرومیت وجود دارد
محرومیت یعنی مردم کار و رنج بیشتری را متحمل شوند و پاداش کمتری بگیرند
شاهد این بودیم که کشاورزان و روستاییان و مردم سراسر کشور با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه بودند
امروز مردم ما شاهد مهار تورم هستند
خوشحالم که نامزدها درباره چگونگی مهار تورم صحبت نمی کنند
خوشحالم که نامزدها درباره منفی و مثبت بودن رشد اقتصادی بحث نمی کنند
امروز شاهد هستیم که اگر کسی بیمار می شود، فشار اقتصادی را برای درمان بیماری اش کمتر شاهد است
امروز مردم در زمینه درمان شرایط بهتری نسبت به گذشته دارند، مخارج کمتری پرداخت می کنند، خدمات بهتری را دریافت می کنند. یکی از محرومیت ها در همین زمینه بهداشت و درمان بود